Ilkka Kantola - Kansandustaja
Twitter @ilkkakantola
Facebook
Vaalit.fi
 

Lisäelvytystä tarvitaan

15.12.2008

Tiedote 13.12.2008

SDP on tyytyväinen, että Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ravi vaatii YLEn uutisissa elvytystoimia, mutta aikataulu on pielessä. Ravi ilmoittaa hallituksen ryhtyvän elvyttämään vasta ensi vuoden puolella, kun päätösten aika olisi ensi viikolla. Miksi hallitus viivyttelee maan kohtalon kannalta suunnattoman tärkeiden päätösten kanssa ensi vuoteen, SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantola kysyy.

- Työmarkkinajärjestöt ja sosialidemokraatit esittelivät omat arvionsa tarvittavista elvytystoimenpiteistä jo joulukuun toisella viikolla. Me haluamme tukea kuntien investointeja ja aikaistaa liikennehankkeita. Elvyttäisimme yhteensä n. miljardilla eurolla.

Keskeinen uusi innovaatio sosialidemokraattien elvytyspaketissa on kuntien investointien tukeminen valtion budjetin erilliseltä momentilta. - Yli puolet kaikista julkisista investoinneista on kuntien tekemiä. Kuntien mahdollisuudet saada edullista rahoitusta epävakailta markkinoilta ovat huomattavasti heikommat kuin Suomen valtion, Kantola toteaa.

SDP esitti elvytyspaketissaan, että kuntien rahoitustilanteen helpottamiseksi valtion tulisi suhdannetukena myöntää kymmenen prosentin investointiavustusta kuntien rakennushankkeisiin. - Kunnat voisivat käyttää investointiavustusta esimerkiksi koulujen, vanhainkotien tai päiväkotien rakentamiseen ja peruskorjaamiseen. Nämä hankkeet pitää joka tapauksessa toteuttaa lähitulevaisuudessa, joten veronmaksajien rahat eivät valuisi hukkaan, Kantola täsmentää.

Liikennepoliittisen selonteon hankkeita olisi käynnistettävä suunniteltua aiemmin. Tie- ja ratahankkeet tukevat vientiteollisuutemme kilpailukykyä ja ympäristöystävällisempää liikkumista, Kantola päättää.

 

Katso uusimmat puheeni!

Tutustu kirjoituksiini!

Powered by Smart Kotisivutyökalu